Rýžové nudle z čínské kuchyně

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
23 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s teplou vodou namočíme rýžové nudle přibližně na 15 minut. Nudle musí být, jako když je uvaříme napůl, ne úplně měkké. Scedíme, necháme okapat. Hovězí svíčkovou omyjeme,a nakrájíme na tenké nudličky, posypeme je solí, v misce promícháme. Červenou cibuli oloupeme, pokrájíme na silné plátky.
  • 2
    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravené maso, orestujeme. Po dobu restování maso nezapomeňme míchat. Vsypeme nakrájenou cibuli, kterou také restujeme do měkka. Zalijeme kokosovým mlékem, přisypeme drobně nasekanou chilli papričku. Vše dohromady vaříme tak dlouho, až se utvoří krém. Nakonec vmícháme okapané nudle, dobře promícháme, přidáme salát pak-soi, zlehka zamícháme, stáhneme z ohně.
  • 3
    Hotové jídlo naporcujeme na teplé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.