Rýžové nudle z čínské kuchyně
50 min.
Ingredience
- 140gramůNudle rýžové
- 3litryVoda pitná
- 160gramůHovězí svíčková
- 24mililitrůOlej slunečnicový
- 30gramůCibule
- 2decilitryKokosové mléko
- 1kusChilli paprička
- 30gramůMangold
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
23 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s teplou vodou namočíme rýžové nudle přibližně na 15 minut. Nudle musí být, jako když je uvaříme napůl, ne úplně měkké. Scedíme, necháme okapat. Hovězí svíčkovou omyjeme,a nakrájíme na tenké nudličky, posypeme je solí, v misce promícháme. Červenou cibuli oloupeme, pokrájíme na silné plátky.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravené maso, orestujeme. Po dobu restování maso nezapomeňme míchat. Vsypeme nakrájenou cibuli, kterou také restujeme do měkka. Zalijeme kokosovým mlékem, přisypeme drobně nasekanou chilli papričku. Vše dohromady vaříme tak dlouho, až se utvoří krém. Nakonec vmícháme okapané nudle, dobře promícháme, přidáme salát pak-soi, zlehka zamícháme, stáhneme z ohně.
- 3Hotové jídlo naporcujeme na teplé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.