Rýžové palačinky s ovocem
50 min.
Ingredience
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 70gramůRýže loupaná
- 150mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůPomerančová šťáva
- 40mililitrůLikér pomerančový
- 1lžíceSolamyl
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusMáta
- 250gramůJahody zahradní
- 3kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Metlou do hladka ušleháme mléko, mouku, vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Těsto necháme 30 minut odpočinout.
- 2Ve 150 ml vody vaříme propláchnutou rýži asi 15 minut. Vychladlou rýži vmícháme do těsta.
- 3Z těsta pečeme na másle postupně asi 8 palačinek po obou stranách.
- 4Za stálého míchání ohřejeme pomerančovou šťávu, likér, solamyl a cukr, až vznikne hladký krém.
- 5Omyté ovoce nakrájíme na malé kousky, rozmačkáme na kaši, rozdělíme na palačinky. Podáváme pocukrované, ozdobené mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.