Rýžové plněné omelety
75 min.
Ingredience
- 50gramůMouka rýžová
- 6decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4kusyBrambory
- 3kusyChilli paprička
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 0,5lžičkaCibule
- 3kusyChilli paprička sušená
- 4kusyKari listy
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 1,5lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Připavíme si omelety - namočíme rýži a mouku na 3 hodiny do vody. Rozmělníme rýži a mouku dohladka, dáme do mísy a smícháme. Přidáme vodu a sůl a mícháme, až se zformuje těsto.
- 2Lžíci oleje rozpálíme v teflonové pánvi, a naběračkou nalijeme do pánve těsto, které rozprostřeme po celém dně. Pod pokličkou smažíme 2 minuty, poté pokličku sundáme a omeletu obrátíme. Kolem okraje nalijeme trochu oleje a smažíme další 2 minuty. Takto usmažíme všechno těsto.
- 3Brambory nakrájené na kostky uvaříme v hrnci s vroucí vodou, přidáme chilli papričky, sůl, kurkumu a vaříme, až brambory změknou. Necháme okapat a rozmačkáme.
- 4Rozehřejeme ve woku olej a smažíme hořčičná a cibulová semínka, listy kari a chilli papričku cca 1 minutu. Směsí přelijeme bramborovou kaši, pokapeme citronovou šťávou a promícháme.
- 5Bramborovou směs nanášíme na polovinu každé omelety a druhou polovinou přeložíme.
- 6Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.