Rýžové plněné omelety

75 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připavíme si omelety - namočíme rýži a mouku na 3 hodiny do vody. Rozmělníme rýži a mouku dohladka, dáme do mísy a smícháme. Přidáme vodu a sůl a mícháme, až se zformuje těsto.
  • 2
    Lžíci oleje rozpálíme v teflonové pánvi, a naběračkou nalijeme do pánve těsto, které rozprostřeme po celém dně. Pod pokličkou smažíme 2 minuty, poté pokličku sundáme a omeletu obrátíme. Kolem okraje nalijeme trochu oleje a smažíme další 2 minuty. Takto usmažíme všechno těsto.
  • 3
    Brambory nakrájené na kostky uvaříme v hrnci s vroucí vodou, přidáme chilli papričky, sůl, kurkumu a vaříme, až brambory změknou. Necháme okapat a rozmačkáme.
  • 4
    Rozehřejeme ve woku olej a smažíme hořčičná a cibulová semínka, listy kari a chilli papričku cca 1 minutu. Směsí přelijeme bramborovou kaši, pokapeme citronovou šťávou a promícháme.
  • 5
    Bramborovou směs nanášíme na polovinu každé omelety a druhou polovinou přeložíme.
  • 6
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.