Rýžové těstoviny po italsku
70 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 250gramůNudle rýžové
- 1lžíceOlej olivový
- 200gramůKlobása vepřová
- 4kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1lžičkaPolévkové koření
- 2gramyPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýžové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli i česnek oloupeme, posekáme nadrobno. Omytá rajčata namočíme na chvíli do vroucí vody, abychom je mohli lépe oloupat, potomje nakrájíme na drobné kousky. Uzeninu rozkrájíme nadrobno. Bazalku propláchneme pod vodou a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.
- 2Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme k ní kousky uzeniny, chvíli opékáme za stálého promíchávání. Potom ke směsi na pánvi přidáme připravené kousky rajčat i se šťávou, kterou rajčata pustila. Po krátkém opékání směs okořeníme polévkovým kořením, přisypeme lžíci sekané bazalky. Směs dusíme v nezakryté pánvi, dokud nezhoustne. Servírujeme tak, že teplé těstoviny přelijeme na talířích hustou rajčatovou směsí z pánve a zasypeme strouhaným sýrem. Pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.