Rýžové válečky s chřestem a šunkou
24 min.
Ingredience
- 80gramůChřest zelený
- 200mililitrůVoda pitná
- 4gramySůl
- 40mililitrůOcet rýžový
- 20gramůŘasa Nori
- 300gramůRýže dušená
- 15gramůWasabi pasta
- 60gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Zelený chřest očistíme, omyjeme, nakrájíme na kratší špalíčky, vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 4 minuty. Scedíme, necháme okapat. Z dušené rýže vytvarujeme 4 válečky, navrch každého válečku položíme špalíček chřestu, srolovaný plátek šunky, ovineme proužkem řasy nori a zpevníme rozdrceným zrnkem dušené rýže.
- 2Válečky upravíme na talířky, potřeme pastou wasabi, pokapeme octem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.