Rýžový dezert s meruňkami
100 min.
Ingredience
- 100gramůKompot meruňkový
- 300mililitrůMléko polotučné
- 200gramůRýže loupaná
- 3kusyVejce slepičí
- 90gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr moučkový
- 12gramůCukr krupice
- 30gramůCitronová kůra
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme, necháme okapat. Poté zalijeme mlékem, osolíme a dáme vařit. Uvedeme k varu, vaříme 6 minut, poté odstavíme a necháme 20 minut odležet.
- 2Mezitím smícháme 60 g másla s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Přimícháme rýži. Dva bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který vmícháme do rýžového těsta. Zbylý bílek vyšleháme taktéž do tuhého sněhu.
- 3Zapékací mističky vymažeme máslem a naplníme rýžovou směsí, navrch dáme kousek meruňky. Pečeme při 160 °C 30 minut, poté povrch potřeme sněhem z jednoho bílku a pečeme dalších 5 minut při 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.