Rýžový dezert s meruňkami

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme, necháme okapat. Poté zalijeme mlékem, osolíme a dáme vařit. Uvedeme k varu, vaříme 6 minut, poté odstavíme a necháme 20 minut odležet.
  • 2
    Mezitím smícháme 60 g másla s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Přimícháme rýži. Dva bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který vmícháme do rýžového těsta. Zbylý bílek vyšleháme taktéž do tuhého sněhu.
  • 3
    Zapékací mističky vymažeme máslem a naplníme rýžovou směsí, navrch dáme kousek meruňky. Pečeme při 160 °C 30 minut, poté povrch potřeme sněhem z jednoho bílku a pečeme dalších 5 minut při 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.