Rýžový koláč s cuketou a rukolou
60 min.
Ingredience
- 3kusyCuketa
- 1baleníRukola
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůRýže dlouhozrnná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
309 mg
Cukr
944 mg
Postup přípravy
- 1Omyté cukety jemně nastrouháme. Opláchneme rukolu, osušíme a a jemně nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Rozšleháme vejce a podle chuti osolíme a opepříme. Smícháme rýži, cuketu, rukolu, cibuli, vejce, mouku a nastrouhaný parmezán. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme rýžovou hmotou a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu asi 40 minut.
- 3Než budeme koláč podávat, necháme jej trochu vychladnout. Poté rozkrájíme na porce a podáváme ozdobené rukolou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 4. 2017
Rýžový koláč s cuketou a rukolou
Určitě musím vyzkoušet 😉