Rýžový koláč s rebarborou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr a pomalu zahříváme. Rýži v sítu propereme, necháme okapat, poté nasypeme do mléka a zahříváme asi 20minut. Nevaříme!
  • 2
    Mezitím očistíme rebarboru, odstraníme lístky, stonky oloupeme a nakrájíme na kousky.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 4
    Smícháme vejce, cukr a smetanu ke šlehání, přidáme rýžové mléko a kousky rebarbory. Vše důkladně promícháme, nalijeme do vymazané žebrové formy a pečeme asi 4Ominut.
  • 5
    Před podáváním necháme dezert zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.