Rýžový koláč s rebarborou
70 min.
Ingredience
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 180gramůCukr krupice
- 200gramůRýže loupaná
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 750mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr a pomalu zahříváme. Rýži v sítu propereme, necháme okapat, poté nasypeme do mléka a zahříváme asi 20minut. Nevaříme!
- 2Mezitím očistíme rebarboru, odstraníme lístky, stonky oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 3Troubu předehřejeme na 200C.
- 4Smícháme vejce, cukr a smetanu ke šlehání, přidáme rýžové mléko a kousky rebarbory. Vše důkladně promícháme, nalijeme do vymazané žebrové formy a pečeme asi 4Ominut.
- 5Před podáváním necháme dezert zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.