Rýžový krém s vínem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu s máslem, citronovou kůrou a solí přivedeme k varu, přidáme propláchnutou rýži a necháme vzkypět. Přikryjeme pokličkou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Dusíme doměkka - rýže má zůstat sypká.
  • 2
    Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme víno, citronovou šťávu a vmícháme měkkou rýži. Do horké směsi ještě zlehka zamícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Před podáváním ozdobíme krém smetanou vyšlehanou s vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.