Rýžový krém s vínem
35 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 225gramůRýže loupaná
- 150gramůCukr krupice
- 250mililitrůVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusCukr vanilka
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 450mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Vodu s máslem, citronovou kůrou a solí přivedeme k varu, přidáme propláchnutou rýži a necháme vzkypět. Přikryjeme pokličkou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Dusíme doměkka - rýže má zůstat sypká.
- 2Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme víno, citronovou šťávu a vmícháme měkkou rýži. Do horké směsi ještě zlehka zamícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Před podáváním ozdobíme krém smetanou vyšlehanou s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.