Rýžový krém se sušenými meruňkami
40 min.
Ingredience
- 200gramůRýže Arborio
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCukr krupice
- 3lžíceMandle
- Omáčka
- 200gramůMeruňky sušené
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce s mlékem a vanilkou. Vaříme a dle potřeby přiléváme mléko, dokud není rýže měkká. Vyklopíme rýži do mísy, necháme vychladnout. Osladíme dle chuti. Sníh z ušlehaného bílku vmícháme do šlehačky a přidáme k rýži. Opatrně rozmícháme a posypeme půlenými praženými mandlemi.
- 2Meruňky povaříme ve vodě, v níž byly přes noc namočené. Přidáme cukr a lžíci strouhané citronové kůry. Zvolna vaříme do měkka. Propasírujeme přes síto a podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.