Rýžový krém se sušenými meruňkami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce s mlékem a vanilkou. Vaříme a dle potřeby přiléváme mléko, dokud není rýže měkká. Vyklopíme rýži do mísy, necháme vychladnout. Osladíme dle chuti. Sníh z ušlehaného bílku vmícháme do šlehačky a přidáme k rýži. Opatrně rozmícháme a posypeme půlenými praženými mandlemi.
  • 2
    Meruňky povaříme ve vodě, v níž byly přes noc namočené. Přidáme cukr a lžíci strouhané citronové kůry. Zvolna vaříme do měkka. Propasírujeme přes síto a podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.