Rýžový nákyp s broskvemi

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka.
  • 2
    Utřeme máslo, cukr, vanilinový cukr a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.
  • 3
    Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi.
  • 4
    Pekáček vytřeme tukem, vysypeme jemně umletou strouhankou a naplníme polovinou směsi. Pokryjeme polovinou broskví a zakryjeme zbylou rýží. Poklademe zbylé broskve, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova.
  • 5
    Nákyp podáváme horký přelitý šťávou z broskví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.