Rýžový nákyp s broskvemi
55 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
- 800mililitrůKompot broskvový
- 1kusCukr vanilka
- 70gramůTuk Hera jedlý
- 250gramůRýže loupaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rýži zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka.
- 2Utřeme máslo, cukr, vanilinový cukr a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.
- 3Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi.
- 4Pekáček vytřeme tukem, vysypeme jemně umletou strouhankou a naplníme polovinou směsi. Pokryjeme polovinou broskví a zakryjeme zbylou rýží. Poklademe zbylé broskve, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova.
- 5Nákyp podáváme horký přelitý šťávou z broskví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.