Rýžový nákyp s kakaem
70 min.
Ingredience
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 160gramůRýže loupaná
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůKakao instantní - Granko
- 120gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCukr moučkový
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce doměkka, potom vmícháme cukr a kakao. 100g másla utřeme se žloutky a po lžících vmícháme rýžovou kaši. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. Směs rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a vložíme na 30 minut do středně vyhřáté trouby. Zbylé bílky ušleháme, vmícháme moučkový cukr a sníh rozetřeme na nákyp. Ještě chvíli dopékáme v mírně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.