Rýžový nákyp s kakaem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce doměkka, potom vmícháme cukr a kakao. 100g másla utřeme se žloutky a po lžících vmícháme rýžovou kaši. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. Směs rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a vložíme na 30 minut do středně vyhřáté trouby. Zbylé bílky ušleháme, vmícháme moučkový cukr a sníh rozetřeme na nákyp. Ještě chvíli dopékáme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.