Rýžový nákyp s meruňkami a čokoládou
75 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 100gramůČokoláda hořká
- 350gramůMeruňky
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceKakao
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Rýži důkladně propláchneme studenou vodou. V hrnci přivedeme k varu mléko s vodou, vsypeme do něj rýži, přidáme sůl a cukr a pod pokličkou vaříme na malém ohni 15 minut. Pak hrnec odkryjeme a rýži necháme vychladnout.
- 2Meruňky omyjeme a rozpůlíme, odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Čokoládu nalámeme na malé kousky.
- 3Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky zamícháme do uvařené rýže, přidáme do ní i kousky čokolády a meruněk.
- 4Bílky se zbylým cukrem ušleháme na tuhý sníh a pomalu ho také vmícháme do rýže s meruňkami.
- 5Zapékací formu vymažeme trochou másla, rozprostřeme v ní rýžovou směs a na ni dáme zbylé máslo.
- 6Pečeme přibližně 40 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů, až má povrch zlatavý nádech.
- 7Nákyp rozdělíme na porce, podáváme posypané kakaem a moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.