Rýžový nákyp s rybou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži vaříme o 15 minut méně, než udává návod na její přípravu. Rajčata s paprikami slijeme a smícháme s nasekanými rajčaty. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru.
  • 2
    Omyté rybí filety osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Rybu na straně s kůží asi čtyřikrát nařízneme. Na tenké proužky nakrájíme slaninu, kterou vložíme do připravených zářezů v rybě.
  • 3
    Formu na nákyp vymažeme máslem, na dno vložíme nedovařenou rýži, zeleninovou směs a navrch položíme slaninou nahoru rybí filety. Celé zaprášíme mletou paprikou.
  • 4
    Křížem nakrojíme rajčata, která osolíme a vložíme mezi filety. Nákyp posypeme vločkami zbylého másla. Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
  • 5
    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme dohněda. Vyšleháme smatnu ochucenou špetkou soli a trochou cukru.
  • 6
    Hotový nákyp podáváme ozdobený smetanou a horkými kostičkami cibule.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.