Rýžový nákyp slaný
55 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůVepřové maso pečené
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
43 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Rýži vypereme, spaříme a dáme vařit do osoleného mléka s kouskem másla (1 lžíce). Po uvaření necháme rýži okapat.
- 2Máslo (2 lžíce) utřeme se žloutky, přidáme vychladlou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh..
- 3Nákypovou mísu vymastíme, dáme vrstvu rýže, na ni drobně nasekané maso a opět rýži. Pečeme v troubě 30 - 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.