Rýžový páj s ovocem
50 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBroskve
- 1kusBanány
- 2kusyMeruňky
- 1hrstMandle plátky
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 1hrstHrozinky
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaBadyán
- 2kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
4 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Z mléka a propláchnuté rýže uvaříme hustou kaši a po vychladnutí do ní vmícháme sůl, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. Směs rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.
- 2Potom na povrch rozložíme na plátky nakrájené ovoce, posypeme cukrem, rozinkami, plátky mandlí a poprášíme kořením.
- 3Z bílků a ze zbylého cukru ušleháme pevný sníh, kterým potřeme koláč. Vložíme do horké trouby a zprudka zapečeme.
- 4Rýžový páj můžeme podávat teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.