Rýžový pilaf s garnáty

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
17 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
31 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, jemně nasekáme. Očistíme papriku, nakrájíme na kousky. Očistíme houby, pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Garnáty vyloupeme, odstraníme černé střívko, omyjeme a povaříme 2-3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme a dáme stranou. Očistíme artyčoky, pokrájíme na tenké plátky a vhodíme do mísy s vodou okyselenou citronovou šťávou.
  • 3
    V pekáči rozehřejeme máslo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme fazolky, papriku, houby, scezené artyčoky. Vše pokrájené pár minut smažíme za občasného zamíchání. Přisypeme rýži, za neustálého míchání smažíme 1-2 minuty. Přidáme garnáty, osolíme a opepříme. Přilijeme vařící rybí vývar, pekáč zakryjeme pokličkou a necháme 18-20 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
  • 4
    Rýži al dente vyndáme z trouby a vmícháme na kousky pokrájené máslo. Hotový pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.