Rýžový pilaf s garnáty
55 min.
Ingredience
- 300gramůRýže Basmati
- 400gramůGarnát obecný
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1kusPaprika červená
- 2kusyArtyčoky
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 750mililitrůVývar rybí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
17 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
31 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, jemně nasekáme. Očistíme papriku, nakrájíme na kousky. Očistíme houby, pokrájíme na menší kousky.
- 2Garnáty vyloupeme, odstraníme černé střívko, omyjeme a povaříme 2-3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme a dáme stranou. Očistíme artyčoky, pokrájíme na tenké plátky a vhodíme do mísy s vodou okyselenou citronovou šťávou.
- 3V pekáči rozehřejeme máslo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme fazolky, papriku, houby, scezené artyčoky. Vše pokrájené pár minut smažíme za občasného zamíchání. Přisypeme rýži, za neustálého míchání smažíme 1-2 minuty. Přidáme garnáty, osolíme a opepříme. Přilijeme vařící rybí vývar, pekáč zakryjeme pokličkou a necháme 18-20 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
- 4Rýži al dente vyndáme z trouby a vmícháme na kousky pokrájené máslo. Hotový pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.