Rýžový pohár s kardamomem
45 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2gramyKardamom
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůRýže loupaná
- 4gramySůl
- 6mililitrůRůžová voda
- 60gramůDžem jahodový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme smetanu smíchanou s cukrem, pomalu zahříváme, až se cukr rozpustí. Přidáme kardamom a přivedeme smetanu k varu, odstavíme, necháme úplně vychladnout.
- 2Do hrnce nasypeme rýži, zalijeme vodou, trochu osolíme, zakryjeme a povaříme na mírném ohni 20 minut. Po odstavení necháme ještě zakryté 5 minut dojít. Rýži potom rozprostřeme na mělčí mísu a necháme zcela vychladnout.
- 3Smetanu přecedíme přes jemný cedník, abychom odstarnili kardamom, případně škraloup. Přidáme růžovou vodu, dvě třetiny vmícháme do rýže. Tu přikryjeme fólií a necháme v lednici 2 hodiny chladit spolu se zbytkem smetany. Vychlazenou rýži rozdělíme do misek, přelijeme zbylou smetanou a ozdobíme jahodovým džemem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.