Rýžový puding s kakaem
85 min.
Ingredience
- 100gramůRýže loupaná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- 20gramůPomerančová kůra
- 10gramůKakao
- 4kusyVejce slepičí
- 0,25litrKompot meruňkový
- 0,33litrMléko plnotučné
- Na formu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, spaříme, v mléce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. V míse rozmícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a utřeme. Poté vmícháme vychladlou rýži, nasekanou, v cukru naloženou pomerančovou kůru a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Do poloviny těsta přidáme kakao.
- 2Přelijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, dozdobíme kompotovanými meruňkami, přelijeme šťávou z kompotu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.