Rýžový puding s kakaem

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, spaříme, v mléce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. V míse rozmícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a utřeme. Poté vmícháme vychladlou rýži, nasekanou, v cukru naloženou pomerančovou kůru a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Do poloviny těsta přidáme kakao.
  • 2
    Přelijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, dozdobíme kompotovanými meruňkami, přelijeme šťávou z kompotu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.