Rýžový pudink s jahodami
50 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 700mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 25gramůMáslo čerstvé
- 5mililitrůTresť vanilková
- 150gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 40mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 30mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 600gramůJahody zahradní
- 60mililitrůSirup višňový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přivedeme k varu. Přidáme vanilkovou esenci, cukr, špetku soli a máslo. Vaříme velmi zvolna 25 minut. Mléko by se mělo zcela vstřebat. Odstavíme z ohně, do chladnoucí rýže vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec zakápneme Maraskem.
- 2Rýžový pudink rozdělíme do misek a dáme do lednice vychladit.
- 3Pudink na talířcích zdobíme čerstvými jahodami nakrájenými na půlky a pokapanými sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.