Rýžový pudink s jahodami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přivedeme k varu. Přidáme vanilkovou esenci, cukr, špetku soli a máslo. Vaříme velmi zvolna 25 minut. Mléko by se mělo zcela vstřebat. Odstavíme z ohně, do chladnoucí rýže vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec zakápneme Maraskem.
  • 2
    Rýžový pudink rozdělíme do misek a dáme do lednice vychladit.
  • 3
    Pudink na talířcích zdobíme čerstvými jahodami nakrájenými na půlky a pokapanými sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.