Rýžový pudink s rozinkami a skořicovým sirupem

50 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůru z citronu i pomeranče nastrouháme a smícháme ji s 500 ml vody a rýží. Vaříme 15 minut. Poté vmícháme mléko a bílý cukr a vaříme na mírném plameni 20-25 minut za občasného promíchání. Odstavíme a necháme vychladit na pokojovou teplotu.
  • 2
    Smícháme 100 ml vody, třtinový cukr, skořici a rozinky. Zahřejeme mírným plamenem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté ještě chvíli vaříme, až se vytvoří hustý sirup. Vmícháme k mascarpone a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  • 3
    Rýži rozdělíme do mističek (do osmi) a pokapeme sirupem s rozinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.