Rýžový pudink s rozinkami a skořicovým sirupem
50 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 1litrMléko polotučné
- 100gramůCukr třtinový
- 85gramůHrozinky
- 1kusSkořice celá
- 100gramůCukr krystal
- 3lžíceMascarpone
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Kůru z citronu i pomeranče nastrouháme a smícháme ji s 500 ml vody a rýží. Vaříme 15 minut. Poté vmícháme mléko a bílý cukr a vaříme na mírném plameni 20-25 minut za občasného promíchání. Odstavíme a necháme vychladit na pokojovou teplotu.
- 2Smícháme 100 ml vody, třtinový cukr, skořici a rozinky. Zahřejeme mírným plamenem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté ještě chvíli vaříme, až se vytvoří hustý sirup. Vmícháme k mascarpone a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- 3Rýži rozdělíme do mističek (do osmi) a pokapeme sirupem s rozinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.