Rýžový pudink se šlehačkou
40 min.

Ingredience
- 400gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1litrMléko polotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 10gramůSůl
- 20gramůŽelatina bílá plátky
- 120gramůCukr moučkový
- 10mililitrůOlej stolní
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200mililitrůSirup malinový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou, zalijeme ji mlékem a vaříme doměkka.
- 2Do uvařené horké rýže přidáme sůl, vanilkový cukr, moučkový cukr a zamícháme do ní ve vodě nabobtnalou želatinu, aby se v rýži rozpustila. Rýži necháme zcela vychladnout.
- 3Potom do rýže přidáme polovinu dávky tekuté smetany a polovinu dávky ušlehané smetany a zlehka promícháme. Porcelánové šálky vytřené olejem naplníme směsí a dáme do chladničky.
- 4Ztuhlou rýži vyklopíme na talířek, ozdobíme vyšlehanou a oslazenou smetanou a podlijeme ji ovocným sirupem zředěným převařenou vodou.
- 5Hotový pudink uchováváme stále v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.