Rýžový salát s čekankou
45 min.
Ingredience
- 250gramůRýže Basmati
- 2kusyPomeranče
- 2kusyCibulka jarní
- 150gramůJogurt bílý
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůHrozinky
- 4kusyČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Rýži basmati uvaříme a necháme vychladnout.
- 2Z 1 pomeranče nastrouháme 1 lžičku kůry a z druhého pomeranče okrájíme 1 lžíci tenkých proužků. Nakonec oba pomeranče oloupeme.
- 3Čekankové puky očistíme. Z každého puku odebereme 5 listů dáme je na mísu. Zbytek nakrájíme nadrobno a promícháme s pomerančovou šťávou.
- 4Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Jogurt smícháme s nastrouhanou pomeračovou kůrou, medem, solí, pepřem a vymícháme do hladké směsi. Vše smícháme s rýží a dochutíme. Směsí naplníme čekankové listy. Zdobíme pomerančovými proužky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.