Rýžový salát s čekankou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži basmati uvaříme a necháme vychladnout.
  • 2
    Z 1 pomeranče nastrouháme 1 lžičku kůry a z druhého pomeranče okrájíme 1 lžíci tenkých proužků. Nakonec oba pomeranče oloupeme.
  • 3
    Čekankové puky očistíme. Z každého puku odebereme 5 listů dáme je na mísu. Zbytek nakrájíme nadrobno a promícháme s pomerančovou šťávou.
  • 4
    Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Jogurt smícháme s nastrouhanou pomeračovou kůrou, medem, solí, pepřem a vymícháme do hladké směsi. Vše smícháme s rýží a dochutíme. Směsí naplníme čekankové listy. Zdobíme pomerančovými proužky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.