Rýžový sladký Kugel
150 min.
Ingredience
- 500gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 150gramůRozinky tmavé
- 350gramůJablka
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůCukr krupice
- 20gramůSkořice mletá
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Jablka umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky anebo tenké plátky a zatím necháme stranou.
- 2Rýži probereme, opláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme 1 l horké vody, osolíme a vložíme do nahřáté trouby, kde doměkka vaříme přibližně 15 minut. Hrnec vyndáme z trouby a přesypeme rýži do misky, rozklepneme syrová vejce a smícháme s rýží. Podle vlastní chutě přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, skořici, rozinky, nakonec vsypeme připravená jablka a vše vařečkou promícháme.
- 3Hotovou směs přeložíme na máslem vymazaný pekáč a v nahřáté troubě pečeme přibližně 120 minut.
- 4Upečený Kugel vytáhneme z trouby, necháme odpočinout, nakrájíme na úhledné porce, které posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.