Rýžový sladký Kugel

150 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky anebo tenké plátky a zatím necháme stranou.
  • 2
    Rýži probereme, opláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme 1 l horké vody, osolíme a vložíme do nahřáté trouby, kde doměkka vaříme přibližně 15 minut. Hrnec vyndáme z trouby a přesypeme rýži do misky, rozklepneme syrová vejce a smícháme s rýží. Podle vlastní chutě přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, skořici, rozinky, nakonec vsypeme připravená jablka a vše vařečkou promícháme.
  • 3
    Hotovou směs přeložíme na máslem vymazaný pekáč a v nahřáté troubě pečeme přibližně 120 minut.
  • 4
    Upečený Kugel vytáhneme z trouby, necháme odpočinout, nakrájíme na úhledné porce, které posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.