Rýžový trhanec se skořicí
70 min.
Ingredience
- 125gramůRýže loupaná
- 750mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 30gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 2lžičkyPomerančová kůra
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vsypeme do mléka, přidáme cukr, sůl a zvolna vaříme 35 minut.
- 2Vejce smícháme s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou. Vmícháme do uvařené rýže.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme rýžovou směs a uhladíme. Pod pokličkou pečeme asi 8 minut, obrátíme a pečeme ještě 5 minut. Trhanec vidličkou rozdělíme na kousky, přidáme máslo a za stálého míchání dozlatova opečeme.
- 4Rýžový trhanec podáváme horký, posypaný moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.