Rýžový vanilkový pudink
20 min.
Ingredience
- 125gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr krupice
- 750mililitrůMléko polotučné
- 0,5kusCukr vanilka
- 0,5kusPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
913 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Z 1/2l mléka, rýže, másla a soli uvaříme kaši.
- 2Ze zbylého mléka, cukru, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink.
- 3Ještě za tepla obojí promícháme, nalijeme do misek a necháme vychladnout.
- 4Před podáváním můžeme pudink ozdobit čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Rýžový vanilkový pudink
V minulosti jsem už párkrát rýžový pudink připravovala. Nyní jsem vařila podle tohoto receptu a můžu ho jen doporučit. U nás chutná i teplý :-)