Sacher s višňovým džemem
120 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda hořká
- 180gramůHera
- 120gramůCukr krupice
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 20gramůSolamyl
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- Náplň a poleva
- 400gramůDžem višňový
- 200gramůČokoláda hořká
- 120gramůCukr krupice
- 0,13litrVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
34 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a necháme zchladnout.
- 2V míse ušleháme Heru s 2/3 cukru a žloutky, šleháme, dokud se cukr nerozpustí, poté přimícháme mouku, škrob, mleté vlašské ořechy a rozpuštěnou čokoládou.
- 3Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do které zašleháme i zbytek cukru. Sníh opatrně vmícháme do těsta.
- 4Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia, pečeme přibližně 80 minut. Po upečení necháme vychladnout, vyndáme z formy a v polovině vodorovně rozkrojíme. Obě části korpusu potřeme na rozkrojené straně višňovým džeme a opět spojíme dohromady.
- 5V kastrůlku rozpustíme hořkou čokoládu s 1/8 vody, cukrem a 5 minut ji povaříme. Necháme trochu zchladnout, potom polevou důkladně potřeme celý dort. Na povrchu čokolády uděláme nožem zářezy, které naznačují, kde se bude dort krájet. Po ztuhnutí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.