Šafránová sladká rýže
40 min.
Ingredience
- 200gramůRýže Basmati
- 200gramůCukr krupice
- 1špetkaŠafrán
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3kusyHřebíček
- 3kusyKardamom
- 25gramůHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
45 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
9 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Propláchneme několikrát rýži a vaříme ji v hrnci s vroucí vodou. Když je rýže napůl uvařená, odstavíme hrnec, necháme rýži okapat a dáme stranou.
- 2Svaříme v pánvi vodu s cukrem a šafránem a mícháme. Sirup musí zhoustnout, poté odstavíme a dáme stranou.
- 3V další pánvi rozehřejeme olej, kardamom, hřebíček, občas zamícháme. Po chvilce odstavíme.
- 4Rýži vrátíme na mírný plamen a vmícháme do ní hrozinky. Přelijeme přes rýži sirup a zamícháme. Přes tuto směs přelijeme kořeněný olej a necháme 15 minut vařit. Rýže musí být uvařená.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.