Šafránové těstoviny
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaŠafrán
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 11 lžičku práškového šafránu zalijeme 2 lžícemi horké vody a 15 minut necháme vylouhovat. Výluh necháme vychladnout a vešleháme jej do vejce.
- 2Mezitím si na vál prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme rozšlehané vejce s výluhem ze šafránu a olivový olej. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a vláčné, dáme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, nebo můžeme použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
- 3Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.