Šafránové těstoviny

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    1 lžičku práškového šafránu zalijeme 2 lžícemi horké vody a 15 minut necháme vylouhovat. Výluh necháme vychladnout a vešleháme jej do vejce.
  • 2
    Mezitím si na vál prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme rozšlehané vejce s výluhem ze šafránu a olivový olej. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a vláčné, dáme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, nebo můžeme použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
  • 3
    Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.