Šafránové zákusky sypané mandlemi
105 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- Šafránové těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 75gramůMandle
- 200gramůMléko plnotučné sušené
- 200gramůCukr krystal
- 100gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMandle plátky
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2250 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
232 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Zapékací mísu, nebo zapékací formu o velikosti
- 220 x 15 cm vymažeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na
- 3160°C.
- 4Šafránové těsto: Mandle umeleme a smícháme je s cukrem, šafránem
- 5a sušeným mlékem v hlubší formě. Na mírném ohni rozehřejeme máslo a tekuté ho vmícháme do sypké směsi. Směs důkladně propracujeme rukama s rozšlehanými vejci a těsto vlijeme do připravené formy
- 6a těsto pečeme asi 45 minut dozlatova.
- 7Zapíchnutím špejle zjistíme, jestli je koláč hotov. Koláč je hotov, když špejle po zapíchnutí zůstane čistá, bez zbytků těsta. Koláč vyklopíme z formy tak, že teplou formu zabalíme do mokré utěrky a koláč z formy vyklopíme.
- 8Po vyklopení z formy koláč posypeme mandovými lupínky. Ještě teplý koláč nakrájíme asi na 8 kousků. Tento koláč servírujeme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.