Šafránové zákusky sypané mandlemi

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2250 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
232 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Zapékací mísu, nebo zapékací formu o velikosti
  • 2
    20 x 15 cm vymažeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na
  • 3
    160°C.
  • 4
    Šafránové těsto: Mandle umeleme a smícháme je s cukrem, šafránem
  • 5
    a sušeným mlékem v hlubší formě. Na mírném ohni rozehřejeme máslo a tekuté ho vmícháme do sypké směsi. Směs důkladně propracujeme rukama s rozšlehanými vejci a těsto vlijeme do připravené formy
  • 6
    a těsto pečeme asi 45 minut dozlatova.
  • 7
    Zapíchnutím špejle zjistíme, jestli je koláč hotov. Koláč je hotov, když špejle po zapíchnutí zůstane čistá, bez zbytků těsta. Koláč vyklopíme z formy tak, že teplou formu zabalíme do mokré utěrky a koláč z formy vyklopíme.
  • 8
    Po vyklopení z formy koláč posypeme mandovými lupínky. Ještě teplý koláč nakrájíme asi na 8 kousků. Tento koláč servírujeme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.