Šafránové žemle s rozinkami

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
5 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafrán v misce přelijeme lžící vroucí vody a necháme stát, dokud voda nevychladne.
  • 2
    V míse zpracujeme mouku se solí a máslem na drobenku, vmícháme cukr, droždí a připravený šafrán.
  • 3
    Prošleháme vejce, mléko a 100 ml vody, vmícháme do mísy k mouce a vypracujeme vláčné těsto. Vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme ještě 8-10 minut dohladka. Zapracujeme omyté rozinky.
  • 4
    Těsto rozdělíme na 12 kousků, z každého vytvarujeme malý bochánek a mírně zploštíme.
  • 5
    Bochánky urovnáme na olejem potřený plech a přikryjeme olejem potřenou fólií. Necháme na teplém místě asi 35 minut kynout.
  • 6
    Potom plech vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a žemle pečeme 15-20 minut dozlatova.
  • 7
    Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.