Šafránovo-vinná omáčka
20 min.
Ingredience
- 5gramůŠafrán
- 200gramůMáslo čerstvé
- 30gramůŠalotka
- 200mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 40mililitrůDolin - Vermouth
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
41 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
534 mg
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Zahřejeme 40 g másla, na kterém necháme zesklovatět drobně nakrájenou šalotku. Posypeme moukou a vlijeme víno. Mícháme do zhoustnutí. Přimícháme šafrán a propasírujeme. Omáčku opět přivedeme k varu a za stálého šlehání přidáme zbytek másla. Dochutíme vermutem, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.