Salám se zelím a protlakem
45 min.
Ingredience
- 900gramůZelí hlávkové bílé
- 400gramůŠunkový salám
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůBrambory vařené
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme na nudličky, podlijeme vodou a necháme podusit doměkka.
- 2Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme mouku a do hotové jíšky vmícháme protlak, podlijeme vodou ze zelí a krátce povaříme. Jíšku vmícháme do vařeného zelí, osolíme, opepříme a přihodíme na kostičky nakrájený šunkový salám. Dokonale prohřejeme a můžeme podávat, nejlépe s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.