Salát César s křupavým prosciuttem
30 min.
Ingredience
- 2kusySalát římský
- 8kusůAnčovičky konzervované
- 2lžíceOlej olivový
- 3lžíceMajonéza
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
- 2krajíceChléb konzumní
- 1stroužekČesnek
- 4kusyProsciutto sušené
- 1lžičkaOcet vinný
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
48 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
12 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Chleba nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a pečeme 10-12min dokřupava v troubě předehřáté na 200C. Průběžně obracíme.
- 2Gril rozpálíme na vysokou teplotu, plátky prosciutta ogrilujeme dokřupava cca 1min a necháme krátce vychladnout.
- 3Do salátové mísy vložíme listy salátu, chlebové krutony a nastrouhaný parmazán.
- 4Na dresink smícháme nakrájené scezené ančovičky, olej, majonézu, prolisovaný česnek, ocet, worcesterskou omáčku a pepř a ušleháme na jemnou konzistenci.
- 5Nalijeme na salát a důkladně promícháme. Dozdobíme křupavým prosciuttem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.