Salát cibulový se sýrem a vejcem
25 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 5kusůCibule
- Na zálivku
- 60mililitrůOlej olivový
- 80mililitrůVíno portské
- 1lžíceOcet Sherry
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 150gramůKlobása - Čabajka
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
47 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Vejce pomocí lžíce vložíme do vroucí vody, povaříme je 8 - 10 minut natvrdo, následně je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
- 2Oloupanou cibuli krájíme na tenké prstence, které dáme do vhodné nádoby. V kastrůlku přivedeme k varu olej, víno, ocet, špetku solí a med. Hotovou zálivku stáhneme ze sporáku a ihned jí zalijeme cibuli. Promícháme, necháme vychladnout, z vychladlé cibule slijeme zálivku a smícháme ji s vařenými žloutky na hladkou hmotu. Omytou salátovou okurku nakrájíme na tenká kolečka, spolu s čabajkou, rozkrájenou také na kolečka, vmícháme k cibuli. Sýr Nivu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do misky, vše zalijeme zálivkou ze žloutku a důkladně promícháme.
- 3Nakonec salát ještě ochutnáme, dochutíme podle chutí zbylou solí, pepřem, citrónovou šťávou. V lednici necháme odležet a vychladit, následovně podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Povrch každé salátové porce posypeme nadrobno nasekaným vařeným bílkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.