Salát Endívie s černými a červenými ředkvičkami
15 min.
Ingredience
- 4kusyŘedkev černá
- 8kusůŘedkvička
- 1lžícePažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5decilitrOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOcet vinný
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř citronový
- 1kusŠtěrbák zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
16 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
5 g
Cukr
987 mg
Postup přípravy
- 1Listy salátu Endívie dobře omyjeme a necháme okapat. Očistíme a dobře omyjeme černé a červené ředkvičky. Černé ředkvičky nakrájíme na nudličky, červené ředkvičky pokrájíme na plátky. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku a čerstvý kopr. Všechnu zeleninu s bylinkami dáme do mísy a promícháme. Ve skleničce si vymícháme 0.5 dl extra olivového oleje s 2 lžícemi vinného octu. Nálev dochutíme solí, pepřem a dobře vymícháme. Salát v míse polijeme nálevem, znovu ho promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.