Salát exotický
25 min.
Ingredience
- 1kusMango
- 100gramůPhysalis (mochyně)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2kusyMaracuja
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1kusMeloun žlutý
- 250gramůHroznové víno
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Na dvě poloviny rozkrojíme mango. Na obou půlkách vyznačíme nožem čtverečkovou síť, ale slupku neprořízneme. Slupku obrátíme vnitřní stranou směrem ven, takže se dužina otevře jako vějíř a poté jednotlivé kostičky odřízneme.
- 2Kalichy odstraníme z větších částí mochyní.
- 3Do mísy dáme citronovou a pomerančovou šťávu i kůru, přidáme obsah maracuji a promícháme s medem. Přidáme nakrájený meloun, hroznové víno, zakryjeme a chladíme v lednici 2 hodiny.
- 4Salát podáváme dobře vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.