Salát gado-gado
40 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 6lžicArašídová pomazánka
- 300mililitrůVoda pitná
- 1kusChilli paprička
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- Na salát
- 2lžičkySůl
- 130gramůFazolové lusky zelené
- 130gramůZelí hlávkové bílé
- 130gramůSójové výhonky
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůBrambory rané
- 1kusMrkev kořen
- 130gramůKvěták
- 0,25kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Salát:
- 2Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Brambory rozpůlíme a pozvolna vaříme ve slupce 15 minut v mírně osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Květák rozdělíme na růžičky, zelí nakrájíme drobně a spolu s fazolkami vložíme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme 3 minuty, poté vodu slijeme a zeleninu zchladíme studenou vodou. Necháme okapat a spolu s bramborami, na nudličky nakrájenou mrkví, okurkou rozkrájenou na hranolky a sójovými výhonky upravíme na plochou mísu. Přidáme vejce a salát přikryjeme potravinářskou fólií.
- 3Příprava omáčky:
- 4Arašídovou pomazánku vložíme do misky, vmícháme vodu, prolisovaný česnek, chilli papričku zbavenou semen a jemně rozkrájenou a poté zbývající suroviny na zálivku.
- 5Salát pokapeme omáčkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.