Salát Nica
28 min.
Ingredience
- 200gramůFenykl čerstvý
- 2kusyPaprika červená
- 100gramůCeler řapíkatý
- 6kusůCibulka jarní
- 3kusyRajčata
- 2kusyChilli paprička
- 150gramůTuňák v oleji
- 2kusyMatjesy - filet
- 2lžíceKapary sterilované
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Očištěný fenykl omyjeme, pokrájíme na kousky. Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a krájíme na proužky. Celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kousky.
- 3Čekanku omyjeme, krájíme na proužky. Omytá rajčata rozpůlíme a pokrájíme na kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kroužky. Tuňáka a kapary necháme okapat, matjesy krájíme také na kousky.
- 4Všechny přísady promícháme v míse, zakapeme citronovou šťávou a česnekovým olejem. Přidáme bylinky, vše osolíme a opepříme. Salát pokapeme vzniklou zálivkou, necháme zatáhnout, po chvíli servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.