Salát ředkvičkový s okurkou
25 min.
Ingredience
- 500gramůŘedkvička
- 200gramůOkurka salátová
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky. Omyté ředkvičky a okurku nakrájíme na tenké plátky, kopr nasekáme najemno, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou.
- 2Servírovací mísu vyložíme listy salátu, vložíme ředkvičky, okurku a vejce, přelijeme zálivkou a posypeme koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.