Salát s avokádem, chřestem a uzeným kuřetem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na plechu v troubě předehřáté na 190°C, dozlatova 6-8 minut opékáme mandlové hoblinky. Do vroucí vody namočíme chřest, necháme jej ponořený dokud nedostane jasně zelenou barvu, na dobu asi 1-2 minut. Poté chřest slijeme, propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na kousky 5 cm dlouhé.
  • 2
    Ve velké míse smícháme chřest, nakrájené uzené kuřecí maso, malou rozpůlenou a na plátky nakrájenou okurku, malé nakrájené avokádo, hrachové výhonky, nasekanou pažitku, natrhaný salát a mandlové hoblinky. Připravený salát polijeme dresinkem a důkladně promícháme.
  • 3
    Na dresink smícháme 2 lžičky olivového oleje, 60 ml citronové šťávy, 3 lžičky dijonské hořčice a l lžičku práškového cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.