Salát s avokádem, chřestem a uzeným kuřetem
25 min.
Ingredience
- 30gramůMandle
- 1kusChřest zelený
- 250gramůKuřecí maso uzené
- 1kusOkurka salátová
- 1kusAvokádo
- 100gramůHrachové výhonky
- 2lžícePažitka
- 1kusSalát hlávkový
- 2lžíceOlej olivový
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 3lžičkyHořčice Dijonská
- 1lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na plechu v troubě předehřáté na 190°C, dozlatova 6-8 minut opékáme mandlové hoblinky. Do vroucí vody namočíme chřest, necháme jej ponořený dokud nedostane jasně zelenou barvu, na dobu asi 1-2 minut. Poté chřest slijeme, propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na kousky 5 cm dlouhé.
- 2Ve velké míse smícháme chřest, nakrájené uzené kuřecí maso, malou rozpůlenou a na plátky nakrájenou okurku, malé nakrájené avokádo, hrachové výhonky, nasekanou pažitku, natrhaný salát a mandlové hoblinky. Připravený salát polijeme dresinkem a důkladně promícháme.
- 3Na dresink smícháme 2 lžičky olivového oleje, 60 ml citronové šťávy, 3 lžičky dijonské hořčice a l lžičku práškového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.