Salát s bílým chřestem a žampiony
50 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceŘeřicha
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl mořská
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- zálivka
- 3lžíceOcet z okvětních plátků růže
- 2špetkySůl
- 2špetkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 6lžicOřechový olej
- 0,5lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaLibeček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Bílý chřest omyjeme, oloupeme a odkrojíme konce. Kopr a řeřichu opláchneme pod tekoucí vodou, z kopru otrháme lístky a odložíme je na ozdobu. Řeřichu drobně pokrájíme.
- 2Do hrnce dáme vařit 1 litr vody s 1 lžičku mořské soli, 1 lžičku cukru a 1 lžíci másla. Když se voda začne vařit, ponoříme do ní chřest, který pomalu budeme vařit 15-20 minut. Pak chřest scedíme, zchladíme v sítu pod tekoucí studenou vodou a vychlazený pokrájíme na 4 cm dlouhé kousky.
- 3Očistíme malé uzavřené plodnice žampionů, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na plátky. Dáme je do mísy pokapeme je citronovou šťávou (1 lžíce) a promícháme.
- 4Připravíme si zálivku: růžový ocet smícháme se solí, cukrem, citronovým pepřem a postupně přimícháme ořechový olej. Čerstvý koriandr s libečkem omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do zálivky.
- 5Do mísy vložíme všechny připravené ingredience, které promícháme se zálivkou. Salát dáme na mísu, ozdobíme ho lístky kopru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.