Salát s bílým chřestem a žampiony

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílý chřest omyjeme, oloupeme a odkrojíme konce. Kopr a řeřichu opláchneme pod tekoucí vodou, z kopru otrháme lístky a odložíme je na ozdobu. Řeřichu drobně pokrájíme.
  • 2
    Do hrnce dáme vařit 1 litr vody s 1 lžičku mořské soli, 1 lžičku cukru a 1 lžíci másla. Když se voda začne vařit, ponoříme do ní chřest, který pomalu budeme vařit 15-20 minut. Pak chřest scedíme, zchladíme v sítu pod tekoucí studenou vodou a vychlazený pokrájíme na 4 cm dlouhé kousky.
  • 3
    Očistíme malé uzavřené plodnice žampionů, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na plátky. Dáme je do mísy pokapeme je citronovou šťávou (1 lžíce) a promícháme.
  • 4
    Připravíme si zálivku: růžový ocet smícháme se solí, cukrem, citronovým pepřem a postupně přimícháme ořechový olej. Čerstvý koriandr s libečkem omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do zálivky.
  • 5
    Do mísy vložíme všechny připravené ingredience, které promícháme se zálivkou. Salát dáme na mísu, ozdobíme ho lístky kopru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.