Salát s bresaolou a těstovinami
30 min.
Ingredience
- Zálivka
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOcet vinný červený
- 10gramůHořčice
- 1stroužekČesnek
- 5gramůOlej chilli
- 5gramůSůl
- 200gramůTěstoviny Penne
- 250gramůBresaola - Sušená hovězí šunka
- 60gramůCeler řapíkatý
- 120gramůRajčata
- 200gramůOkurka salátová
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jakmile vychladnou, přendáme je do velké salátové mísy.
- 2Šunku, nakrájený celer, osminky rajčat, kolečka okurky a žampiony promícháme s těstovinami.
- 3Všechny suroviny na přípravu zálivky důkladně protřepeme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem.
- 4Zálivku zamícháme do salátu a salát uložíme na několik hodin v zakryté míse do chladničky. Před podáváním jej ochutnáme a podle potřeby přisolíme. Zdobíme čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.