Salát s celerem a ořechy
30 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůTymián čerstvý
- 2kusyCeler řapíkatý
- 130gramůCeler bulvový
- 3kusyCibulka jarní
- 50gramůOřechy pekanové
- 450gramůBrambory sladké (Batáty)
- 2kusyČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme zálivku.
- 2Do misky nalijeme 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci červeného octa, přidáme 1 lžičku hnědého cukru a 2 lžičky nadrobno nakrájeného tymiánu. Osolíme, opepříme a mícháme tak dlouho, až se vše spojí a cukr se úplně rozpustí.
- 3Sladké brambory (batáty) vaříme doměkka, přibližně 10 minut.
- 4Brambory slijeme a necháme vychladnout.
- 5Dobře omyjeme listy čekanky.
- 6Nastrouháme očištěný celer, na kolečka nakrájíme jarní cibulku a řapíkatý celer.
- 7Zeleninu smícháme s bramborami.
- 8Na talíř nebo misku nakládáme listy čekanky a pokapeme je citronovou štávou. Doprostřed navršíme směs brambor a zeleniny, zalijeme zálivkou a ozdobíme pekanovými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.