Salát s celerem a ořechy

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme zálivku.
  • 2
    Do misky nalijeme 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci červeného octa, přidáme 1 lžičku hnědého cukru a 2 lžičky nadrobno nakrájeného tymiánu. Osolíme, opepříme a mícháme tak dlouho, až se vše spojí a cukr se úplně rozpustí.
  • 3
    Sladké brambory (batáty) vaříme doměkka, přibližně 10 minut.
  • 4
    Brambory slijeme a necháme vychladnout.
  • 5
    Dobře omyjeme listy čekanky.
  • 6
    Nastrouháme očištěný celer, na kolečka nakrájíme jarní cibulku a řapíkatý celer.
  • 7
    Zeleninu smícháme s bramborami.
  • 8
    Na talíř nebo misku nakládáme listy čekanky a pokapeme je citronovou štávou. Doprostřed navršíme směs brambor a zeleniny, zalijeme zálivkou a ozdobíme pekanovými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.