Salát s červenou řepou a pomeranči
195 min.
Ingredience
- 225gramůRýže dlouhozrnná
- 4kusyPomeranče
- 450gramůČervená řepa
- 2kusyČekanka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
9 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Dle návodu uvaříme rýži, necháme okapat a dáme stranou vychladit. Odkrojíme horní a spodní části pomerančů, odstraníme kůru. Nad miskou zachytíme odříznuté jednotlivé dílky šťávy a dáme do zvláštní misky. Misku se šťávou přikryjeme a dáme vychladit.
- 2Na kostičky nakrájíme červenou řepu, smícháme s pomerančovými dílky, přikryjeme a dáme vychladit.
- 3Do vlažné rýže vmícháme pomerančovou šťávu, osolíme a opepříme.
- 4Čekankovými listy obložíme čtyři talíře, přendáme porce rýže a navrch červenou řepu a pomerančové dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.