Salát s chřestem a ředkvičkami a sladkokyselou zálivkou
45 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 500gramůChřest bílý
- 1kusCibule
- 5kusůŘedkvička
- 200gramůRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceOcet vinný
- 6lžicOlej olivový jedlý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2litryVoda pitná
- 0,25kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme, oloupeme a vaříme v osolené vodě 15 minut. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Ředkvičky důkladně opláchneme a nasekáme na jemné plátky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky. Petrželku nasekáme a vsypeme do směsi. Vše zalijeme zálivkou.
- 2Zálivka: Smícháme olivový olej, vinný ocet s cukrem. Směs na závěr ochutíme pepřem a solí. Salát servírujeme na rozprostřených listech hlávkového salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.