Salát s chřestem a žampiony

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, dřevnatou část odřízneme. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, přidáme máslo, cukr, chřest, vaříme 10 minut. Chřest vyndáme z vody, necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy s citronovou šťávou a promícháme. Uvařený chřest nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky.
  • 3
    Ocet rozmícháme se solí, pepřem, koriandrem, po kapkách přidáváme olej. Řeřichu rozřízneme a omyjeme.
  • 4
    Žampiony necháme okapat a promícháme je s chřestem a salátovou omáčkou. Salát upravíme na talíře, posypeme řeřichou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.