Salát s chřestem a žampiony
30 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOcet malinový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej z vlašských ořechů
- 1kusŘeřicha
- 0,25lžičkaKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, dřevnatou část odřízneme. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, přidáme máslo, cukr, chřest, vaříme 10 minut. Chřest vyndáme z vody, necháme okapat a vychladnout.
- 2Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy s citronovou šťávou a promícháme. Uvařený chřest nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky.
- 3Ocet rozmícháme se solí, pepřem, koriandrem, po kapkách přidáváme olej. Řeřichu rozřízneme a omyjeme.
- 4Žampiony necháme okapat a promícháme je s chřestem a salátovou omáčkou. Salát upravíme na talíře, posypeme řeřichou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.