Salát s čočkou a uzenou rybou
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 150gramůČočka červená
- 1kusČekanka
- 1kusMrkev kořen
- 20gramůŠalotka
- 20gramůKopr čerstvý
- 300gramůTuňák obecný
- 70gramůSalát ledový
- Na zálivku
- 100gramůKřenová pasta - Krenex
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70mililitrůOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
109 mg
Postup přípravy
- 1Vodu v hrnci přivedeme k varu, vsypeme čočku, povaříme 30 minut. Uvařenou čočku scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
- 2Čekanku rozdělíme na jednotlivé listy. Mrkev oškrábeme, omyjeme, spolu s oloupanou šalotkou nakrájíme na malé kousky. Opláchnutý kopr osušíme, drobně nasekáme. Uzenou rybu zbavíme kostí, nakrájíme na malé kousky. Umytý a osušený ledový salát nakrájíme na tenké nudle.
- 3Do velké misky dáme čočku, čekanku, ledový salát, mrkev, šalotku. Vše dobře promícháme.
- 4Do vhodné nádoby dáme ocet, křen, sůl, pepř. Metlou dobře prošleháme, za stálého míchání všleháme olej.
- 5Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce, přidáme ryby, vše dohromady promícháme. Salát ochutnáme, podle potřeby dochutíme a ještě jednou zlehka promícháme.
- 6Salát necháme v lednici 15 minut odležet. Porcujeme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekaným koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.