Salát s dresinkem z podmáslí
15 min.
Ingredience
- 2kusysalát little gem
- 1kusAvokádo
- 2kusyRajčata
- 40gramůSlanina anglická
- 140gramůKuřecí maso vařené
- 7gramůSůl
- 75mililitrůMléko - podmáslí
- 2lžíceMajonéza
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5stroužekČesnek
- 1lžíceOcet vinný
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme dresink: smícháme podmáslí, majonézu, vinný ocet, kopr, utřený česnek a sůl.
- 2Saláty rozebereme na listy a rozdělíme je na dva talíře. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky. Také ho rozdělíme na dva talíře. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a nasucho opečenou slaninu, kterou nalámeme na kousky.
- 3Nakonec ozdobíme nakrájeným vařeným kuřecím masem a vařeným vejcem.
- 4Podáváme přelité dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.