Salát s hovězí panenkou a mangem
30 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 65mililitrůOmáčka sójová
- 45mililitrůOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaBadyán
- 20lžicCukr třtinový
- 2lžíceOmáčka rybí
- 50gramůOřechy vlašské
- 1kusMango
- 1kusSalát ledový
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceBazalka
- Zálivka
- 20gramůCukr třtinový
- 65mililitrůOmáčka sójová
- 2lžíceChilli omáčka
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
3 g
Cukr
96 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Maso vložíme do mísy, zalijeme rybí a sójovou omáčkou, promícháme a necháme marinovat asi 30 minut.
- 2V další misce promícháme třtinový cukr, sójovou omáčku, chilli omáčku, pomerančovou šťávu, rybí omáčku a kari koření.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm rychle opečeme. Přidáme cukr, špetku skořice, špetku badyánu, přelijeme rybí omáčkou a necháme glazírovat.
- 4Maso přendáme do mísy, přilijeme zálivku, přidáme nasekané vlašské ořechy, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, nasekanou bazalku, na plátky nakrájené mango, natrhaný a omytý ledový salát. Vše důkladně promícháme.
- 5Takto připravený salát servírujeme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.